mandag 15. april 2013

middagstips

I går var det stekt ris med kylling &grønnsaker på menyen. Vi lagde en enkel variant, med løk(1),hvitløk(6fedd) gulerøtter(2), vårløk(2) &tomat(2). Minimais er og godt synes jeg.  Start med å koke risen(jeg koker til 3-4 posjoner).
Deretter lages sausen som er: 1ss fiskesaus, 2ss soyasays(helst av lys type-vi hadde ikke det så da ble det vanelig), 3ts sukker, og litt salt og pepper. Dette mikses til sukkeret er løst opp og settes til side.Kapp opp grønnsakene du vil ha, og pisk eggene sammen i en bolle.
 Jeg starter med å surre hvitløken sammen med 2ss olje, deretter woker jeg grønnsakene et lite minutt. Setter de litt til side i den ene enden av pannen og tilsetter  litt mer olje og sammenpiskede egg. La egget sette seg litt så du får en slags  bløt eggerøre. Deretter mikser du egg og grønnsaker sammen. Tilsetter risen (ca 8 dl)og wok dette sammen 1-2 minutt før sausen tilsettes. Tilslutt tilsettes vårløk&tomat. Jeg synes det er godt med kyllingfilet også, så det blir litt mer middag over retten. Kyllingfileten steker jeg da på forhånd, og tilsetter sammen med grønnsakene, før jeg tilsetter sausen.

ps!Bildet er tatt med mitt nye 50 mm objektiv. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har investert i det før. Så fremover blir det nok en del bilder med dette objetivet.
Håper du har en fin start på uken:)

3 kommentarer:

 1. Steikt ris er så godt og det bestiller eg alltid visst eg kjøper Kinamat:)
  Sikkert veldig godt når det er heimelaga og!
  Gratulere med nytt objektiv,skulle gjerne hatt slik eg og!

  Fine dag til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 2. Heia Kine, gratulerer med nytt objekt - etterlengtet og nå realisert :-)!
  Flott bilde som i seg selv gir matlyst...... stekt ris - namnam - og det kan varieres i det uendelige.
  Klem Marianne bh

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, enkel hverdagsmat er gull, takk for fine ord:) ja det er spennedne med nytt objektiv, kanskje det blir litt portretter etterhvert av de små:):) og kanskje store:)??

   Klem::):)

   Slett

Jeg setter stor pris på at DU er innom min blogg&legger igjen en hilsen her:) Evt spørsmål svarer jeg på fortløpende i kommentarfeltet:) Send meg gjerne en mail på madebykine@gmail.com hvis det er noe du lurer på:)
Ha en super dag:)