tirsdag 13. november 2012

forberedelser til jul

Det er ennå litt tidlig å tenke på pynting til jul..men dette prosjektet krevde litt forberedelser, så jeg måtte starte litt tidlig. Jeg har bare så lyst til å vise dere en av mine ferdige julekuler:) Kanskje inspirere til å strikke noe liknende? Jeg startet på dette prosjektet i høst da jeg var på ferie hos en av mine søstre, hun er litt bedre på strikkeferdigheter enn meg:)Lillesøster har alltid vært dyktig på håndarbeid i familien, så dette er litt skryt til deg Birte:)Vel, det er  vel egentlig min mor som er vårt store forbilde når det gjelder håndarbeid, hun får til alt. Jeg har fått interessen de senere årene i voksen alder:) 
Juleboken til Arne&Carlos har jeg hatt et par sesonger nå, og i høst bestemte jeg meg for å prøve. Strikke med mønster og 4 pinner samtidig, et litt vågalt første strikkeprosjekt kanskje, men jeg hev meg uti det, og det har funket. Det er supergøy:)
Vel og merke etter noen  frustrasjons runder med hvordan legge opp masker, hvordan klare å strikke med flere pinner, hvordan følge et mønster, hvordan legge opp/ felle av osv. Men øving gjør mester:)
 Boka til Arne&Carlos viser step by step detaljer og illustrasjoner på hvordan man skal gå frem. De anbefaler og garntyper osv. Det finnes mye fresht effektektgarn,  så jeg har og bla laget en kule i gull og rosa. Denne jeg viser nå er mer tradisjonell rød og hvit. 

Denne kula jeg viser her heter snøkrystall:
Tilslutt litt om garnet jeg har brukt og hva de anbefaler i boka.
Garnet de bruker er fra Rauma, og en variant som heter PT3, også fra Rauma. Effektgarnet heter Concorde. Et annet garn de nevner i boka er effektgarnet fra Anny Blatt som heter Mugunet, et garn som er fint å strikke med hvis man synes det blir avansert med mønsterstrikk. Jeg har ikke prøvd meg på dette ennå, men mer info om garnet kan du se her. Det blir mitt neste prosjekt hvis jeg når det før jul:)
Håper du fikk litt førjulsinspirasjon på en tirsdag:) 
Kanskje du har strikket disse kulene selv??

2 kommentarer:

 1. Skulle så gjerne strikka dei sjølv men eg har mista litt lysten på å strikka,huff lysten har vært borte i mange år..men dei kulene er bare så fine og du er så flink:)
  Blir kos å pynte til jul snart:)

  Fine kveld til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 2. This one is co cute, will look good on your tree :) I´m afraid I can´t knit...well at least not good at it, but I have a sister and a mother that are really good at it ;)

  Have a good day
  Margret

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU er innom min blogg&legger igjen en hilsen her:) Evt spørsmål svarer jeg på fortløpende i kommentarfeltet:) Send meg gjerne en mail på madebykine@gmail.com hvis det er noe du lurer på:)
Ha en super dag:)