mandag 17. desember 2012

men god jul då....

Det ser ut til at det omsider blir jul her i år og:)
Jeg har forelsket meg i jule kortene til Ylva Sharp, de henger rundt omring i stua vår. Jeg var i Stockolm for noen uker siden, og fant de der:) I år er jeg fasinert av pom pomsene, jeg fant de i to ulike farger på Søstrene grene. Må inrømme at mye av julepynten fra ifjor og tidligere år, ligger fortsatt i kassene. Kanskje nissene kommer frem etterhvert? Jeg synes alltid det er hyggelig å tilføye noen  få nye element. Det er ikke så mye som skal til for å få litt forandring. Noe annet nytt jeg har kjøpt i år er  stjernene fra Aspegren, de finnes i mange ulike farger, dette er ting som også kan brukes i andre anledninger. Det liker jeg.
Julens blomst for meg er amaryllis, de er så vakre og de står så lenge:)
Fant et mini tre i skogen, de er så dekorative. I år skal vi ha juletre hjemme, gleder meg til å få det i hus!
 Den søte juletrepynten har fått plass rundt lysestaken, kansje kommer den på treet etterhvert.
I morgen blir det litt  julestemning fra Stockholm. 
Håper dere har fine førjulsdager:)

5 kommentarer:

 1. Mykje fint her ☺ flotte julekort med fine ord! Ønsker deg ei flott førjulsveke, klem Kjersti

  SvarSlett
 2. Takk, og takk for koselig kommentar hos meg;) Så nydelig du har gjort det til jul;)
  Så flotte bilder. Har du brukt ekstern blitz eller dropper du blitz og redigerer istedet?
  Jeg er som du, tar frem litt og litt julepynt. Nisser, og barnelagd julepynt blir satt frem sammen med juletre lille juleaften;)

  En herlig førjulstid til deg!

  -malla-

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Malla:), tusen takk for hyggelig tilbakemeldng!!!bildene er tatt i dagslys, jeg har ikke brukt noen ekstern blitz(prøver å unngå det), har foressten heller ikke blitt så avansert å foto ennå:) hehe. Jeg lagrer bildene i rå format(RAW/NEF) filer på kameraet, slik at når jeg laster dem over fra Picasa til Photoshop kan man lettere gjøre enkle justeringer som feks eksponere bildet så det blir lysere, uten å tape informasjon slik man gjør hvis man jobber med et JPEG format. Det gir flere muligheter når man jobber med et NEF format, siden bildet ikke så komprimert. Jeg bruker ofte auto funksjonen her, og prøver meg litt frem på de andre funksjonene. Dette er overhodet ikke mitt fag, men har lært litt etterhvert, og skulle gjerne hatt tid til å lære mer. Jeg spør min mann som er "pensjonert" fotograf om hjelp innimellom. PS!! RAW formatet tar jo litt mere plass, derfor komprimerer jeg alltid bildet før jeg publiserer det på bloggen, og lagrer som JPEG.

   Klem Kine:)

   Slett
 3. Så utrulig fine bilder,du har gjort det så fint synest eg og dei korta var kjempefine,eg kjøpte kun slike små kort men kunne godt tenkt meg et stort bilde,er så fint:)
  Ønsker deg forsatt fine førjulsdager!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Herlige julebilder!!
  Elsker printene:))

  Ha fine førjulsdager ♥

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU er innom min blogg&legger igjen en hilsen her:) Evt spørsmål svarer jeg på fortløpende i kommentarfeltet:) Send meg gjerne en mail på madebykine@gmail.com hvis det er noe du lurer på:)
Ha en super dag:)