tirsdag 18. desember 2012

Stockholm moments

En av helgene før jul tok jeg turen til Stockholm, kamera var med, og her kommer noen av mine Stockholm moments.
Det var isende kaldt når vi var i Stockholm, så vi fikk ikke sett så mye av byen som vi hade tenkt, men vi fikk med oss litt av julestemningen her, og det var hyggelig.

Vi startet dagen på NK, med en smoothie boost, på Blueberry, en kald fornøyelse i -10, heldigvis ble den inntatt innendørs. På NK kan man gå i timesvis.
k
Jeg koste meg i interiøravdeligen, jeg kunne lett tatt med meg denne sengen med putene hjem:)
Jeg forelsket meg helt i disse kortene, kunne hatt alle på veggen
Vi dro videre til en shop jeg hadde fått høre om gjennom en av bloggene jeg følger Kreativ-i-tet, Lotta Agaton shop, lite visste vi at den kun var åpen en dag i uken(hadde bare sjekket adressen& ikke åpningstidene), på torsdager. Jeg hadde gledet meg til å titte innom, men neste gang jeg er i Stockholm skal jeg definitivt være der på en torsdag. 
Julestemning i vinduene:)
Lunchen tok vi på Saturnus. Skikkelig go stemning cafe, og jeg hadde ikke lyst til å dra herfra, utrolig digge sandwicher& Stockholms beste kanelsnurrer. 
 

Kafeen ligger i området Østermalm, herfra er den gangavstand  Birger Jarlsgatan, hvor du blant annet finner Norrgavl, hvor de har Ylva Sharp prints&kort. Jeg måtte jo ha med meg noen av de hjem:) Sturegallerian& Bibloteksgatan med blant annet FilippaK& ACNE(obligatoriske butikker og besøke når man er i Stockholm), er i umiddelbar nærhet. I nærheten av Bibloteksgatan finner du Hamngatan, her ligger blant annet Illums bolighus.

Etter dagens shopping ble det tapas på Bouqeria, som ligger på MOOD, det er et shoppingsenter som ligger bak NK, de har åpent til sent, et populært sted, så det lønner seg og booke bord. Det hadde ikke vi gjort. Men det var hyggelig å sitte i baren, mens vi ventet på et ledig bord. På Mood er det og fint å ta lunch. Det finnes flere cafeer&restauranter her. I tilegg til interiør&klesbutikker.
 

Så var det tilbake på hotellet etter en laaaang dag:)
Hotellet var en designperle i seg selv, basert på skandinavisk design. Egget til Arne Jacobsen prydet inngangen. Jeg ble fasinert av hvordan de har løst baren/ deler av restauranten. American table,  USA inspirert med svenske råvarer:) En fin miks av moderne design og nostalgi!
Fotokunst i gangene 
I nærheten av hotellet hadde vi Drotninggatan, som er litt Karl Johan aktig, her finner du blant annet H&M home, Granit ligger ikke langt unna, og er jo oggå obligtorisk å dra innom. I tillegg har du og en annen kjede som heter PUB, hvor du blant annet finner ROOM.
Det var hyggelig å få med seg litt julestemnig i en annen by, selv om det var litt vel kaldt og farte rundt og knipse, så det ble ikke så mange utebilder denne gangen:) Neste gang kommer jeg tilbake til våren:)
Takk for turen kjære søstre:)

1 kommentar:

 1. Hei søte!

  Ikke sant Stockholm er fabelaktig?! Me love it!
  Fantastiske bilder du deler, ser ut som dere storkoste dere :)

  Du spurte i spørretimen ang cupcakekurs, jeg har svart deg i dag, inne hos meg om du vil ta en titt :)

  Beklager at jeg bruker evigheter mellom besøkene mine, men jeg ser at tiden ikke strekker til i julestria.

  Jeg skal hjem til mor og far julaften og har ikke tenkt å flytte ut igjen før tredje dag jul *fnis* Vi har så mange koselige og gode tradisjoner mine søsken og foreldre at jeg tviholder på de så lenge jeg kan. Regner med at nye tradisjoner kommer fort nok, så fort man skal feire sammen med mann og barn.

  Hvis jeg ikke rekker innom deg før jul, ønsker jeg deg en fortryllende og magisk jul,

  Juleklem fra
  -Maia

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU er innom min blogg&legger igjen en hilsen her:) Evt spørsmål svarer jeg på fortløpende i kommentarfeltet:) Send meg gjerne en mail på madebykine@gmail.com hvis det er noe du lurer på:)
Ha en super dag:)